torsdag 9 juni 2016

Sjätte dagen

Ja var ska man börja...

Suck! Jaja..

Vi fördriver dagen med att åka runt se oss om igen då vindarna skulle avta först vid senare eftermiddag.

Sen blir det ok vind vid 15 snåret så vi gör klart fort sam fan o hoppar i båten o brassar ut.

Lägger i syd om Gisslan o har en bra gameplan att köra på denna kväll. Vi tänkte köra all tid på den fläck som gett oss de största.

Det dröjer inte länge "max 30min" innan nånting suger i sig vår splitt nya Ismo Giant sex meter ner på riggen på babord sida.

Vill att farsan ska ta fisken men han insisterar så jag tar spöt. Samtidigt går nåt djävulskt stort o argt monster i fullkraft rätt in i två pulkaspön på babord sida o linan bara sprutar ut! Har aldrig sett nåt liknande förut!

Fisken går ej att stoppa även fast jag tummar spolen. Den banne mig ska tömma min rulle. Ett tag var absolut Varenda meter ute o jag hade en jävla tur att han tog en vilopaus då så jag kunde arbeta in 30 meter igen.

Vi får ett helvete att reda ut allt stök den ställer till med, slutar med att farsan får plocka bort alltihop t.o.m veva in pulkorn för fisken har bestämt sig för att stanna i behörigt avstånd från båten o gärna bära över o under pulkalinorna.

Efter en timmes jakt efter detta monster som jag nu börjar ana är en 20kg plussare så får jag den äntligen inom 15meter från båten. Farsan är på fördäck o grejar med pulkan som slog mot båten då han sneglade mot den plats där fisken skulle kunna tänkas komma till ytan. Han ser en brutalt stor lax med en jagande säl i hasorna.
Sedan händer det! Från 15meter på linräknaren så går den på ett suck upp till hundra o jag är helt chanslös o jag har nu förstått att sälen knipit min pb firre.
Jag bromsar allt vad jag kan men sen försvinner det tunga motståndet o jag ser en bit bort att laxen nu är i ytan o den är klyvd.


Detta är allt som återstod av fisken som gav mig mitt livs fight!
Sen efter detta får vi en liten 2kg's larre som åker tillbaka samt ett dubbelhugg på riggen som båda lossnar.

Jag är ganska tom nu faktiskt....

Sista försöket imorgon förmiddag sen ska vi packa grejer o traila båten för att åka hem lördag morgon.

1 kommentar:

Anonym sa...

Brutalt.