lördag 7 september 2013

Digi Troll installerade och premiärkörda

Tjabba!

Jag och min far hade nu bestämt oss för att vi skulle ha elriggar, kändes som att det var dags nu.
Vi kollade igenom alla möjliga modeller men fan, jag ville ju ha cycling och bottomtracking och då föll det på Digi Troll 10 TS.
Hemifrån eller utlandet var frågan, men efter en titt på Northernmarine i staterna och jämföra priserna så var saken biff, i princip halva priset.
Beställde hem från Amerika och fick vänta ett par veckor eller tre, men sen till slut kom de :)

Packa upp och montera, allt passade inte så där smack-on som man hade trott, men det löste sig. Farsan svarvade ner en skruvskallarna till bommen för att den skulle få plats i plasten. "suck"Sweet när vi monterade hela paketet på plats, drog elen och fixa en 8mm tjock aluplatta att fästa swivelbasen på. Provade att plugga in elen och körde en snabbis och allt funka som det skulle så långt.

Pass på sjön då, jo vi drog en vända idag ner till Granvik för att köra lite röding, lax eller öring.. Ja det som bjuds helt enkelt.
Framme vid Vättern och ut på det blå och vi ser Tim Trutta bogsera hem en båt som fått motorproblem troligen?! Dagens goda gärning Tim, snyggt jobbat.


Testade alla funktioner en efter en och bottensökarläget och cyklingen funkade helt felfritt efter att jag förstått hur allt funka.


3 rödingar, varav två godkända med den största på 3kg nästan. Man ska inte klaga på vädret heller, trots att vi är inne i september så var det väldigt varmt idag, 22grader plus.

Jag slänger upp en film då riggarna cyklar lite.

2 kommentarer:

sweAngler sa...

åhh va NICE! det där är grejjjer du:)

Unknown sa...

Hehe, ja helt overkligt då jag är van med handvevade sen innan. :)