söndag 17 december 2017

Äntligen lite laxfiske igen!

Nu igår lördag så blev äntligen vindarna gynnsamma för att åka till Vättern och försöka sig på att lura laxarna till hugg.

Första 2 timmarna har vi en liten röding som sliter sig vid båten men som troligtvis ändå hade fått simma hem.

Sen har vi en potentiell lax på innersta ytspöt på vänster sida. Den utlöser inte själv och man fick veva in o slita flera gånger innan den ville lossna. Kanske var det just detta som gjorde att fisken så småningom gick förlorad när vi väl fått linan ur utlösaren.

Sen går timmarna...... i princip ända fram tills skymningen börjar smyga sig på åtminstone.

Johan frågar om det inte sitter en fisk på linan längst bort på höger sida. Efter fartökning på båten och några ryck lossnar linan och jag känner att nånting finns där.

Fisken gör inget jättestort motstånd men väl framme vid båten blir den tyngre än en kilosfisk som jag först trodde att det var. Johan håvar laxen och den mäter 69cm.


Sen går det inte länge innan det smäller på en fisk som själv löser ut linan ur linutlösaren. Johan drillar en pigg lax som till slut hamnar i håven och mäter 74cm i båten.


De två laxarna tog oblyade små vobbler i ytan.

Farsan får sedan drilla en röding som klipper en Apex på riggen.


Sen kör vi en liten stund till in i skymningen innan vi river och åker hemåt!

Klart var att fiasko var väldigt nära idag men räddades nog av att jag såg Johan smälla i en snus och då frågade jag honom om inte han kunde offra en för fiskarna också. Sagt och gjort så gjorde han det och tamejfan! Det löste pusslet....

Filmsnutt på drill och hävning av en lax från turen finns på min Insta.. @tero_nevala

Inga kommentarer: